Опознайте „Планините на България” с луксозното издание от Иван Панкев

 

Пътешественикът разказва в 54 пътеписа приключенията си при изкачванията на родните първенци на 30 септември.

Планините не признават сезони. Те винаги са величествени, примамливи и… опасни.
Добре е, че се появяват смели безумци, които могат да ни преведат през тях.

Иван Панкев е фотограф и пътешественик, обиколил всички 42 планини в страната ни. В луксозния албум „Планините на България” той разказва в 54 пътеписа приключенията си при изкачванията на техните първенци, както и на някои други емблематични върхове. Неговите истории и снимки обхващат и четирите годишни времена, включително и най-свирепите зими и разкриват непознати кътчета, далеч от утъпканите пътеки и впечатляващи в своята дива красота.

Албумът ще се появи на 25 септември и в него са събрани пет разказа за Стара планина, четири за Родопите, по три за Рила и Пирин, два за Средна гора и по един за останалите планини в страната ни, а майсторските фотографии допълват по възхитителен начин това своеобразно обяснение любов към родната природа.

Опознайте „Планините на България” и на премиерата на изданието.
Очакваме ви от 19:00 ч. на 30 септември в бар SODA – съвсем в сърцето на София, до НДК, под Моста на влюбените.

Заедно с пътешественика Иван Панкев и  ултрамаратонеца Ивайло Атанасов ще изкачим в 54 пътеписа родните първенци, както и някои върхове, ще поемем по непознати и съвсем нетуристически пътеки, за да погледнем България оттам, където небето и земята се срещат.
Междувременно ще научим полезни за оцеляването неща по време на странстване.  Защото някои вечери са твърде хубави, за да свършат просто ей така.

Линк към Фейсбук събитието ще откриете тук:  https://www.facebook.com/events/1171910476528111/

*Премиерата ще се проведе на открито и ще бъдат спазени всички необходими противоепидемични мерки.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply