Това е тайната на здравословното тегло

Една от най-честите причини за наднорменото тегло и неефективните диети е забавената обмяна на веществата. Тайната на стройните фигури при много хора не се дължи на продължително гладуване или редовно посещение във фитнеса, а само и единствено на ускорения метаболизъм.

Има множество фактори за забавен метаболизъм. Ето някои от тях:

Стрес – Нервното напрежение забавя процесите на обмяна на веществата. Според резултатите от изследванията, по време на стрес женският организъм изгаря 100 калории по-малко, отколкото в спокойно състояние.

Недостиг на желязо – Желязото доставя кислород до мускулите. При кислороден глад нивото на енергия спада, а заедно с това се забавя и метаболизмът. Затова в хранителния режим трябва да присъстват богати на желязо продукти като елда, бобови култури и черен дроб.

Плодове и зеленчуци с нитрати – Плодовете, които сме приели, че са от полза за организма, в действителност може да му навредят. Затова обръщайте специално внимание на качеството на използваните плодове и зеленчуци – много често химикалите, с които са обработени, пречат на нормалната обмяна на веществата.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply