Необходими продукти:
2 с.л. зехтин
1 с.л. масло
1 лук, ситно нарязан
250 гр. печурки, нарязани
1 скилидка чесън, ситно нарязана
100 мл. сухо вино
200 мл. сметана
Сокът на един лимон
200 гр. пармезан
300 гр. талиатели или спагети
Шепа магданоз
Начин на приготвяне:
Загрейте зехтина и маслото в тиган. Запържете лука в мазнината, докато омекне и стане прозрачен. Добавете гъбите и гответе за още 10 минути на среден огън. Добавете чесъна и гответе още 2 минути. Добавете виното, върнете на огъня и гответе, докато течността изври наполовина.
Добавете течната сметана и върнете на огъня, добавете лимоновия сок и пармезана. Подправете със сол и обилно количество черен пипер. Сварете пастата, следвайки инструкциите на опаковката. Запазете 100 мл. от водата, в което пастата се е сварила. Изсипете пастата в соса и отделената вода. Прибавете магданоза малко преди да сервирате.