Паста с гъби и сметана

Необходими продукти:

2 с.л. зехтин

1 с.л. масло

1 лук, ситно нарязан

250 гр. печурки, нарязани

1 скилидка чесън, ситно нарязана

100 мл. сухо вино

200 мл. сметана

Сокът на един лимон

200 гр. пармезан

300 гр. талиатели или спагети

Шепа магданоз

Начин на приготвяне:

Загрейте зехтина и маслото в тиган. Запържете лука в мазнината, докато омекне и стане прозрачен. Добавете гъбите и гответе за още 10 минути на среден огън. Добавете чесъна и гответе още 2 минути. Добавете виното, върнете на огъня и гответе, докато течността изври наполовина.

Добавете течната сметана и върнете на огъня, добавете лимоновия сок и пармезана. Подправете със сол и обилно количество черен пипер. Сварете пастата, следвайки инструкциите на опаковката. Запазете 100 мл. от водата, в което пастата се е сварила. Изсипете пастата в соса и отделената вода. Прибавете магданоза малко преди да сервирате.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply