Продават емблематични принадлежности от популярни холивудски продукции

Почитателите на киното ще имат шанса да се сдобият с емблематични принадлежности от популярни холивудски продукции, които ще бъдат предложени на търг през декември.

Желаещите ще могат да наддават за над 900 лота от 350 филма и телевизионни шоута, сред които високите кожени ботуши, носени от Джулия Робъртс във филма „Хубава жена“, и якето тип бомбър, с което феновете помнят Том Круз в „Топ Гън“, пише БТА.

Лотовете ще бъдат предложени на онлайн търг, който компания „Проп Стор“ ще организира на 1 и 2 декември в Лондон.

Артикулите са събрани от основателя й Стивън Лейн чрез мрежата му от кинодейци, актьори и членове на снимачни екипи, продуцентски компании, колекционери.

Някои от лотовете, които ще бъдат предложени на тазгодишния търг, попадат в ръцете му съвсем случайно. Стивън Лейн, който е страстен почитател на „Междузвездни войни“, е на посещение на член от снимачния екип, изложил в дома си реквизит от култовата космическа сага, когато се натъква на нещо неочаквано. Измежду купищата „междузвездни ценности“ Лейн забелязва едно различно късче филмова магия – кристалната топка, използвана от Дейвид Боуи в „Лабиринт“. Въпросният артикул се очаква да бъде продаден за сума между 10 000 и 15 000 лири.

Лотът с най-висока предварителна оценка – между 80 000 и 120 000 лири, е светлинният меч, който актьорът Юън Макгрегър „размахва“ в образа на Оби-Уан Кеноби във филма „Междузвездни войни: Отмъщението на ситите“.

Шапката, с която Джак Никълсън се подвизава като Жокера във филма „Батман“ (1989) на Тим Бъртън, се очаква да смени собственика си на цена между 20 000 и 30 000 лири. На същата сума е оценено и червеното кожено яке, носено от Брад Пит в „Боен клуб“.

Коментирай чрез Facebook

Вашият коментар