„Тяло под роклята“ от Галин Никифоров с предстояща екранизация

 

Филмът по забележителни роман ще се появи в края на 2022 г.

Един от най-талантливите и обичани български писатели Галин Никифоров („Лисицата“, „Фотографът“ и „Къщата на клоуните“) се завърна през 2018 г. с нов роман –  забележителна история за силата на любовта и изкуплението.

След като завоюва сърцата на читатели и критика, „Тяло под роклята“ (издателство „Сиела“) ще оживее и на големия екран благодарение на продуцентите Анелия Константинова-Касабова („МИСИЯ 23“) и Михаил Константинов (Студио „Бленд“).

В първите дни на ноември стартира сформирането на основния екип на продукцията, а по план филмът трябва да се появи в каталозите на най-големите филмови платформи в края на 2022 г.

Продуцентите са решени да дадат гласност и на непопулярни имена и първият етап от работата по продукцията ще представлява творчески конкурс за създаване на сценарий. Първоначалната селекция  на изпратените сценарии ще стартира до края на годината.

Повече за екипа и възможностите за участие може да откриете скоро в социалните мрежи, както и на официалния сайт на филмовия проект: https://underthedress.info

Анелия Касабова е инициатор на осъщестявяването на идеята. Тя е създател на един от най-активните творчески хъбове в София – „МИСИЯ 23“, специализиран в генерирането на арт събития и сцена за представяне на оригинални проекти в  областта на литературата, фотографията, киното и технологиите. Дебютът във филмовите среди ще е втори успешен проект за Анелия Касабова и нейният бизнес партньор в „Лигна груп“ Геновева Христова, след като екипът им отведе в звездна орбита и в епицентъра на музикалния конкурс „Евровизия“ Виктория Георгиева.

Михаил Константинов е  основател на Студио „Бленд“ (1996 г.) в партньорство с Методи Евстатиев. Студио „Бленд“ е компания, специализирана в продукция и постпродукция на игрални, документални, музикални, технически, образователни и презентационни филми; телевизионни предавания и поредици; рекламни и музикални видеоклипове и художествена фотография.

 

„Като продуцент и автор на идеята за създаване на кинопродукция по романа „Тяло под роклята“  мога да кажа, че бях пленена от този силен и в първия момент смущаващ разказ за изкуплението, за дълбочината на човешките чувства и човешката душа. Романът разкрива границите, които човек може да премине в името на безусловната любов. В романа се сблъскват много силни емоции и напрежение, провокирани от променената психология на личността, следствие от преживени събития и случки поднесени от съдбата. Романът е и изключително визуален, една красиво разказана история, един разказ за свободомислещите хора. От всичко това по един естествен и органичен начин се зароди идеята за претворяването му във филмова продукция.

Анелия Касабова – Константинова, „МИСИЯ 23“

„Вярвам, че историята е както кинематографична, така и уникален драматургичен разказ, звучащ достоверно във всяка общност от съвременния ни свят. Сигурен съм, че всеки драматург ще се впечатли от романа „Тяло под роклята” и ще се осмели да се потопи в тази история, както и ние се осмелихме да стартираме този луд проект.“

Михаил Константинов, студио „Бленд“

 

„Макар и да са първите, които изникват в съзнанието след прочита на „Тяло под роклята”, определенията „ексцентрична” и „провокативна” не биха били подходящи за тази смела книга – абсолютно несравнима история за изкуплението, която надскача литературните рамки и е най-чистото доказателство, че човек е способен да премоделира целия си живот, за да съхрани крехкостта на същината си. Това е роман не за човешкото тяло –  въпреки че първоначално може да изглежда точно така – а жизнеутвърждаващ роман за човешката душа.“

Темз Арабаджиева, издателство „Сиела“

 

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply