Във Великобритания създадоха странни курорти

Във Великобритания създадоха специално предназначени за таралежи ваканционни курорти. Това се дължи заради драстичното намаляване на популацията им, които са включени в списъка със застрашени животни, пише в. „Дейли стар“.

През 1950 г. броят на таралежите в страната е около 30 милиона. През 2017 г. е отчетен спад в популацията с 98 процента до едва 500 000 екземпляра. Причината отчасти е в разрушаването на местообитанията им с цел строеж на пътища и друга инфраструктура.

За да предотврати по-нататъшното драстично намаляване на таралежите, туристическата фирма „Паркдийн ризортс“ е осенена от очарователна идея – да създаде безопасни ваканционни курорти за тях.

Всеки курорт е оборудван със сладки домове-каравани с двоен стъклопакет. Таралежите могат да „отсядат“ в миниатюрните къщички, където да бъдат на топло и в безопасност. Ваканционните домове, разположени във всички обекти на „Паркдийн ризортс“, разполагат и със собствена декорация – миниатюрни знаменца, цветя, огради.

От фирмата се надяват, че по този начин ще окуражат британците да създават собствени „хибернационни хотели“ за таралежи.

Коментирай чрез Facebook

Вашият коментар