Дъщерята на основателя на Walmart е най-богатата жена в света

В света има дами, които могат да се похвалят с безсметно богатство. Ето кои най-богатите жени в света за 2020г. в канала „Top Of The Tops“ във vbox7:

Жаклин Марс

Жаклин Марс и брат й Джон наследяват по една трета от Mars Incorporated – производител на M&Ms и Milky Way, с продажби в размер на 35 млрд. долара. Остатъкът от компанията притежават четирите дъщери на покойния й брат Форест младши. Богатството на Жаклин Марс се оценява на 27.4 млрд. долара.

Макензи Безос

Макензи Безос увеличава значително богатството си след развода си с основателя на Amazon Джеф Безос през юли миналата година. Тя получава една четвърт от дела на бившия си съпруг в компанията. Богатството й се оценява на 36 млрд. долара, пише Дарик.

Джулия Кох

На трето място е едно от новите лица в класацията. Кох влиза в класацията с богатство от 38.2 млрд. долара, след като тя и трите й деца наследяват 42% дял от Koch Industries от съпруга й Дейвид, който почина през август миналата година.

Франсоаз Бетанкур Майерс

Богатството на наследницата на козметичния гигант L’Oréal Франсоаз Бетанкур Майерс се оценява на 48.9 млрд. долара – с 400 млн. долара по-малко в сравнение с миналата година, след като акциите на козметичната компания се сринаха с 12% през първите две седмици на март. Компанията обяви, че започва да произвежда дезинфектанти за ръце, за да помогне на здравните власти във Франция и цяла Европа в кризата с коронавируса.

Алис Уолтън

Единствената дъщеря на основателя на Walmart Сам Уолтън е на първо място в тазгодишната класация. Въпреки скорошните сътресения на пазара богатството на Уолтън се увеличава с 23% за година до 54.4 млрд. долара. Уолтън не участва в управлението на американския гигант. Тя води програма във фондацията на семейството.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply