Греяно вино

На прага сме на зимния сезон, така че една чаша греяно вино би била прекрасно допълнение към студените зимни вечери.

Необходими продукти:

Вино – не е нужно да посягате към скъпа бутилка. Всяко сухо червено или бяло вино би свършило работа.

Портокали – ще ви трябва малко прясно изцеден портокалов сок, а останалите плодове бихте могли да нарежете на кръгове.

Канела – канелата е подправката на зимата. Може да ползвате канелени пръчици или канела на прах.

Други подправки по желание – може да използвате още карамфил, анасон, кардамон

Подсладител – чувствайте се свободни да добавите любимия си подсладител на вкус. Бялата захар е класиката, но няколко супени лъжици кленов сироп или мед биха били страхотно допълнение.

Ликьор – подобна на сангрията, бихте могли да прибавите бърбън или коняк, но и любимият ви ликьор може да свърши работа

Начин на приготвяне:

Приготвянето на греяно вино е толкова просто: Смесете всички съставки в дълбок съд и разбъркайте. Загрейте на котлона, докато течността е на няколко секунди от завирането. Течността не трябва да завира, за да не се изпари алкохолът. Намалете огъна до минимум и оставете виното да къкри поне 15 минути.

Прецедете и подправете. С помощта на фина цедка се отървете от портокаловите резени, карамфила, канелата, анасона. Добавете още подсладител, ако е необходимо.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply