На прага сме на зимния сезон, така че една чаша греяно вино би била прекрасно допълнение към студените зимни вечери.
Необходими продукти:
Вино – не е нужно да посягате към скъпа бутилка. Всяко сухо червено или бяло вино би свършило работа.
Портокали – ще ви трябва малко прясно изцеден портокалов сок, а останалите плодове бихте могли да нарежете на кръгове.
Канела – канелата е подправката на зимата. Може да ползвате канелени пръчици или канела на прах.
Други подправки по желание – може да използвате още карамфил, анасон, кардамон
Подсладител – чувствайте се свободни да добавите любимия си подсладител на вкус. Бялата захар е класиката, но няколко супени лъжици кленов сироп или мед биха били страхотно допълнение.
Ликьор – подобна на сангрията, бихте могли да прибавите бърбън или коняк, но и любимият ви ликьор може да свърши работа
Начин на приготвяне:
Приготвянето на греяно вино е толкова просто: Смесете всички съставки в дълбок съд и разбъркайте. Загрейте на котлона, докато течността е на няколко секунди от завирането. Течността не трябва да завира, за да не се изпари алкохолът. Намалете огъна до минимум и оставете виното да къкри поне 15 минути.
Прецедете и подправете. С помощта на фина цедка се отървете от портокаловите резени, карамфила, канелата, анасона. Добавете още подсладител, ако е необходимо.