Коледни трюфели

Необходими продукти:

150 гр. черен шоколад

150 гр. млечен шоколад

150 мл. сметана

50 гр. неподсолено масло

Какао

Захар

Ядки

Начин на приготвяне:

Начупете на парченца шоколада. Сложете го в купа, изсипете сметаната и маслото в тиган и ги загрейте. Изсипете горещата течност при шоколада и бъркайте, докато той се разтопи. Оставете настрана, след като сместа се охлади, я приберете в хладилника за 7 часа.

Разделете сместа в няколко купи. За да оформите трюфелите, леко разтрийте ръцете си с маслото и оформете топчета с дланите си. Оставете топчетата да се охладят. Внимателно ги оваляйте по желание в захарта, ядките и какаото на прах.

Коментирай чрез Facebook

Вашият коментар