Лесни десерти с ябълки, които всеки може да направи

 

Ябълките са вкусни, ябълките са полезни, ябълките са любим плод на много хора. И всеки знае, че една ябълката на ден, държи доктора далеч. Но сурова ябълка само, в един момент започва да омръзва. Затова едно от  решенията е, да се включи в рецепти, с които отново човек може да се възползва от вкуса им.

Ето няколко рецепти с ябълки, които са класически, но са пълни с вкус и любими на всеки.

Бърз кекс

За нея са необходими 2 яйца, 1 ч.ч. захар, брашно, бакпулвер, олио, орехови ядки, канела, ванилия, пудра захар и разбира се, ябълки. Рецептата е класическа и се прави нормален кекс, но когато се добавят ябълки, се получава по-сочен. А орехите добавят онази хрупкавост, която балансира всичко.

Ябълков пай

Въпреки че не е традиционен за българите, този десерт е много лесен за направа и има безброй вариации. Задължителни елементи тук са масленото тесто (някои хора ползват и бутер тесто), ябълки, нарязани на фини филийки, канела и захар. Може да се добавят стафиди или боровинки, накиснати в ром, може да се комбинират с круши, а също така да се поднесе с цедено мляко или топка ванилов сладолед.

Ябълков крамбъл

Още едно сладко изкушение, което се приготвя в класически вариант – с ронливо тесто, а във веган вариант – с пълнозърнести бисквити, стрити на трохи с кокосово масло. В комбинация с ябълките идват още ром, стафиди, шам фъстък, крокан, круши, дюли или тиква на малки парченца. Чудесен е за хапване както студен, така и топъл.

Печени ябълки

Класика от детството, но като че малко позабравен в последните години. Ябълките са чудесни с мед, ядки (орехи/ лешници) или с карамелен сос. Могат да се поднесат с лъжица биволско мляко за разкош и повече свежест.

 

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply