HIIT тренировка в домашни условя с Тони Гергова (Видео)

Добрият живот не се познава по преживяното между два локдауна, а по грижата, която полагаме за себе си по време на изолацията. Хоум офисът може и да ни позволява да дирижираме бизнеса си по пижама, но не е повод да посягаме към хладилника за спорта. „Движението е здраве, а с малко воля и гъвкаво планиране на времето с можем да го практикуваме и вкъщи“ – на мнение е фитнес инструктурът Тони Гергова.

Пренесете фитнес залата си в хола и скочете към по-добрата си версия, без да се притеснявате, че съседите ще протестират от шума. Професионален треньор с 12-годишен опит, Тони Гергова ви предизвиква да си подарите една HIIT тренировка.

(High-Intensity Interval Training – HIIT) изгаря солидно количество мазнини, но плюсовете от нея далеч не спират дотук.

Основният акцент при начинаещите в този тип натоварване трябва да бъде изпълнението на HIIT като рутинно упражнение, което продължава усилено в рамките на 45 секунди и се редува с 15 секунди почивка.

По време на тренировката по скалата от 1 до 10 за лекота на дишането трябва да достигнете 8-9. При този тип натоварване ускорявате метаболизма, започва едно оптимално изграждане на мускулна маса, а горенето на калории продължава до 48 часа след тренировката” – допълва още Тони.

Изпълнете между 3 и 5 кръга, с почивка от минута между всеки един.

Вижте повече в прикаченото видео:

Фото кредит: Костадин Кръстев-Коко

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply