Как да обзаведем перфектната стая за момиче

 

Създаването на стая за едно момиче може да звучи лесно, но съвсем не е проста задача. Тя е свързана с избора на правилното оформление, мебели и цветова палитра. Освен това в нея трябва да има доза креативност и игривост – два елемента, които са задължителни за перфектния дизайн на момичешката стая.

Ето няколко съвета за това, как може да се постигне перфектният баланс между стил и функционалност.

Винтидж произведения на изкуството, дори и такива, закупени втора ръка или от някой пазар, добавят визуален интерес към спалнята на момичето.

Когато става въпрос за стените, неутралната палитра дава семпла основа, върху която да се надгражда с декор, което означава, че няма да се налага пребоядисване всяка година. Ако все пак детето има желание за някакъв цвят, акцентна стена – боядисана, или с тапети с шарки – е забавен начин да направите това.

Интересен тапет е винаги добра идея и ще се превърне във фокусна точка в стаята. Може да се избере флорален акцент или анималистичен стил.

Цветно спално бельо е чудесно решение за момичешка стая в неутрални тонове. То ще добави цвят и ще се превърне в изключителен и забавен акцент.

Кът за четене е нещо, за което всяка малка дама мечтае. Той може да е в ъгъла – като удобна възглавница за сядане или на перваза на прозореца. Или пък малко канапе с меко одеяло.

Що се отнася до избора на основни мебели за спалнята – легло, място за съхранение на дрехи и играчки и нощно шкафче – чудесна идея е да се избере класически стил и неутрални цветове. Тъй като детето расте, а вкусът се променя, декорът ще бъде лесен за промяна.

Разбира се, не трябва да се забравя и бюрото – много важно е то да бъде удобно и достатъчно високо, за да може детето да пише домашните си, без да се привежда. В добавка – изберете подходящ анатомичен стол, който няма да го изморява, докато се подготвя за училище.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply