Възрастта на бащата определящ за интелекта на детето

Оказва се, че не е мит, че възрастните мъже създават умни деца, а това се доказва и с тестовете за интелигентност. Причините за този феномен са както генетични в някои случаи, така и чисто социални най-често. По-възрастният татко възпитава и отглежда детето си с повече жизнен опит, той е улегнал, помъдрял, спокоен и уравновесен. Изградил е кариерата си и стабилните отношения в семейството, остава му само да се отдаде на детето си, пише ohnamama.

Освен това се предполага, че има и финансова стабилност да даде добро образование на потомството си. Старанието в отглеждането също е по-голямо, за възрастния татко това е последен шанс, едва ли ще има други деца.

Що се отнася до възрастта на майката, при съвременното ниво на медицината, рисковете за нея са все по-малко. Преди години например, се смяташе, че възрастните жени по-често раждат деца със синдрома на Даун, но в последните години се установи, че рискът е еднакъв за всички възрасти.

Все пак се смята, че по-възрастните жени по-често раждат деца с вродени заболявания, затова тяхната бременност се следи стриктно. Препоръчва се всяка бременна над 35 години да си направи пренатален скрининг за установяване на аномалии на плода. Методът е безопасен и не е скъп.

А добрата новина е, че жените, родили в по-късна възраст, живеят по-дълго от тези, родили по-рано (доказано статистически). Причините за това обаче не са медицински. Тези жени обикновено са финансово и емоционално стабилни и имат по-здрава връзка с партньора си, отколкото твърде младите майки.

Възрастната майка ражда толкова умни деца, колкото и младата. Така че, раждайте деца, независимо от годините. Стига да може да ги отгледате и да им осигурите добро бъдеще. Всяка жена може да е прекрасна майка, независимо от възрастта, на която е родила, допълва изданието.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply