какво не знаем за парфюмите

Парфюм в соната алегро

 

 

 

Ароматите – те са навсякъде! Силни, нежни, плодови или флорални – независимо какви са, те разказват история. Тази с която всеки иска да се идентифицира. Подобно на плавните и преливащи ноти в соната, които завладяват сетивата ако човек затвори очи и се заслуша, те са музиката, която докосва душата и оставя траен отпечатък. 

 

Парфюмът е един от най-предпочитаните аксесоари, както от мъже така и от жени, независимо от възрастта. Това е невидим, но ясно уловим почерк, с който човек заявява присъствието си. С който иска не просто да се отличи, а да остане в съзнанието, да проникне в диханието. Само кратък нежен полъх е нужен и се разкрива тайната на целувката на кожата с аромата. Подобно диплите на воал, нотките нежно се стелят и събличат една по една. Докато накрая въздуха се взриви от напрежението и желанието помежду им. 

 

Ето в това е силата на подходящия парфюм! Аромата трябва силно да докосва първо този, който го облича, за да го зареди с още самочувствие. Човек, избрал точното ухание иска да го покаже на света като част от себе си. Вплита го в идентичността си и се поддава на изкушението – това да изпитва удоволствие от живота. Няма друга толкова голяма сила, каквато е щастието човек да бъде приет такъв, какъвто е и да завладява света както сам се харесва. 

 

Мъжете, като че ли, лесно споделят какво ги е направило неотразими, в природата им е да искат да изпъкват като ловци на трофеи. Но жените…те от край време се прикриват. 

Както се случва с тайните обикновено, нито една жена не обича да споделя загадъчния ухажор, трайно докосващ нежната ѝ китка или целуващ хищно дългата ѝ шия. Като че ли всеки аромат е строго пазен, за да не допусне никоя своя съперничка да се домогне до собственото излъчване, до дискретния любовник. 

 

А дали е само един? Възможно ли е жената да остане вярна само на един? 

При парфюмите със сигурност не може, останалото винаги ще остане мистерия. 

 

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply