Търсете мъжа, в чиито обятия ще се чувствате като у дома

Какво да не правите, докато гледате филм?

 

Кои са нещата, които не трябва да правите, докато гледате филм? Това е въпрос, на който много хора не обръщат внимание, но много от детайлите правят огромна разлика в гледането. Гледането на филм изобщо не е толкова лесна работа, колкото мислим. Прекомерната консумация на комерсиални проекти ни превръща бавно в пасивна аудитория. 

Всеки филм обаче заслужава много повече от нашето внимание. Затова ето няколко неща, които не трябва да си позволявате, докато сте пред екрана.

Да си гледате в телефона

Киното е двупосочен процес. Ние сме толкова включени в процеса, колкото и създателите на лентата. Киното няма да бъде особено изживяване, ако сте твърде заети да отговаряте на текстови съобщения на приятелите си или да качвате снимки в социалните медии. Мобилните телефони са най-големият разсейващ, докато гледате филм.

Говоренето по време на филма

Това е основно правило. Воденето на разговор затруднява вникването в смисъла на видяното. Може би умът ви е пълен с въпроси, но ги запазете за след финалните надписи. Говоренето не само унищожава преживяването ви, но и досажда на седящите до вас. 

Храненето

Колкото и да ви се иска да похапнете от любимите си пуканки, оставете ги за по-късно. Храненето ви разсейва от преживяването, защото единственото, което ще чувате, е хрускането си. Освен това ще попречите и на съседите ви по място да се насладят на видяното.

Да гледане навсякъде освен в екрана

Хората са склонни да обръщат излишно внимание на всеки страничен шум и излишно движение. Докато задържате вниманието си върху поредния излязъл до тоалетната, е възможно да пропуснете малка, но важна подробност от филма – някакво разкритие от главен герой, неочакван смъртоносен изстрел и т.н. Всеки кадър от лентата е създаден, за да може да му се насладите и оцените.

Разпокъсаното гледане

Ако нямате достатъчно време, не се захващайте с определен филм. Разпокъсаното гледане намалява драстично шансовете лентата да ви харесва. Уверете се, че нямате ангажименти и се отдадете на гледането.

 

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply