Каква е била диетата на Мерилин Монро

Готварски книги, ползвани от кинозвездата Мерилин Монро, отиват на търг. Според оценките на експертите общата им стойност може да скочи до 120 000 долара.

Прочутата актриса имала два любими сборника с кулинарни рецепти: The New Fanny Farmer Boston Cooking-School Cook Book и The New Joy of Cooking. И двете са били публикувани в началото на 50-те години на ХХ век и са доста добре запазени, като се има предвид, че младата старлетка не е прекарвала много време край печката, съобщи порталът TMZ, цитиран от Монитор.

Но главната примамка сред лотовете са няколко рецепти, написани от ръката на прочутата блондинка, списък с покупки и подробна диета с няколко варианта на ястията в нея.

Според тази диета Мерилин сутрин е консумирала препечен хляб, зърнени закуски с мляко и портокалов сок. Обядът й се е състоял предимно от въглехидрати, а вечерята – от пилешки дробчета, телешко или говеждо месо.

Търгът ще се състои на 22 юни в аукционна къща Siegel Auction Galleries в Ню Йорк. За всяка от книгите организаторите се надяват да получат от 50 000 до 75 000 долара.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply