Новите герои на „Улица Сезам“ – семейство от двама мъже и тяхната дъщеря

Популярното по целия свят детско шоу „Улица Сезам“ също демонстрира толерантност към ЛГБТ общностите, съобщават световни медии. В последният епизод на предаването бяха представени нови участници – семейство от двама мъже и тяхната дъщеря.

Предаването се излъчва именно през юни, който е обявен за месец на Прайда. Това се случва за пръв път в 51-годишната история на емблематичното детско шоу.

Новите герои са Дейв и Франк и дъщеричката им Миа, които са последните обитатели на „Улица Сезам. Те са представени на Голямата птица на изненадващо съседско парти.

Един от бащите на Миа коментира, че в шоуто има най-различни семейства. „Но, това, което прави семейството истинско е любовта, която изпитваме един към друг’, казва Дейв, който е брат на Нина.

„За мен е чест да участвам в подготовката на този епизод, който е нещо напълно ново за „Улица Сезам. Любовта е любов и ние сме много щастливи да приветстваме новото семейство на нашата улица“, разкрива един от продуцентите на предаването, цитиран от Дарик.

Те смятат, че този епизод на шоуто ще изпрати „много важно послание към децата и техните родители, че любовта и разбирането са най-важните съставки на семейството.

Към този момент не се предвижда основните персонажи Бърт и Ърни да сключат еднополов брак, казват още създателите на „Улица Сезам“. Двамата са екранни партньори вече половин век и са известни със своите дуети, в които пародират известни изпълнители.

Куклените герои обитават една спалня, но спят в отделни легла.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply