Развлечения за цялото семейство с новия смартфон Nokia G10 (Ревю)

След семейните автомобили и редица други продукти, вече и производителите на смартфони се насочват към този сегмент. Доказателство за това е новият апарат Nokia G10, позициониран за използване от всички в семейството. Моделът беше представен тази пролет, заедно с още няколко иновативни Nokia устройства на финландския гигант при мобилните телефони HMD Global.

Nokia G10 разполага с една от най-мощните батерии на пазара, която издържа в режим на активна работа до три дни. Освен това големият екран го прави подходящ за гледане на филми, гейминг, стрийминг, фотография и още много забавления за децата и останалите членове на семейството.

В офиса на Kafene.bg получихме една бройка от смартфона, за да тестваме от първа ръка неговите възможности. В следващите редове ще опишем подробно впечатленията ни за неговите функции.

Първи впечатления – визия, дизайн и размери

Първото, което прави впечатление, когато вземем Nokia G10 в ръка, е неговият изчистен и елегантен дизайн. Във външния вид на смартфона няма нищо излишно – той е лек и тънък, но в същото време здрав и устойчив. Веднага прави впечатление големият му и ярък екран, подходящ за всевъзможни мултимедийни забавления.

Пластмасовият корпус на устройството създава усещането за солидност и здравина, а пластмасовата му рамка – за стабилност при хващане. Всичко това прави смартфона подходящ за хора, които искат практичен апарат, издръжлив на активна употреба и на случайни падания.

Кутийката на Nokia G10 също е малка и семпла с включени зарядно, USB Type-C кабел, кратко ръководство.

Дисплей

6.52-инчовият дисплей с фабрично поставен протектор на Nokia G10 се отличава със своя специфичен безрамков дизайн. Резолюцията му е 720 x 1600 пиксела, а съотношението на страните – 20:9. Нашите тестове показаха, че дори и при ярка дневна светлина, дисплеят работи безпроблемно. Ето защо спокойно можем да го вземем с нас на плажа, където под жаркото лятно слънце да се наслаждаваме на любите си забавления. А защо и да не поработим от морския бряг?

Камери

Притежателите на Nokia G10 могат да бъдат спокойни, че всеки важен миг от ежедневието им може да бъде запечатан в красив кадър. Това е възможно, благодарение на тройната основна камера на смартфона, която се отличава с усъвършенствани функции.

Тя е 13-мегапикселова и притежава широк автофокус и LED светкавица, за качествени снимки с ярки цветове, независимо дали ги правим през деня, или през нощта. Снабдена е с изкуствен интелект, което допълнително улеснява улавянето на всички безценни моменти по време на всевъзможни семейни събития.

Nokia G10 има и втори 2-мегапикселов macro сензор, както и трети 2-мегапикселов depth сензор за детайлни близки кадри. Камерата за селфитата на модела е 8-мегапикселова и е разположена в капкообразен отвор в горната предна част на дисплея.

Процесор и памет

Nokia G10 е снабдена с 8-ядрен процесор на MediaTek, подсилен от графичния ускорител IMG PowerVR GE8320. Смартфонът разполага с 3GB RAM памет, както и с 32GB вътрешно пространство. При използване на някои ресурсоемки приложения моделът не се справя толкова добре, колкото други от новите Nokia смартфони. Все пак тестовете показват, че стриймингът на видео и повечето други ежедневни дейности у дома се извършват безпроблемно.

Цялото ревю е достъпно в сайта Kafene.bg

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply