За пръв път в историята – транссексуална участничка в американския конкурс за красота

27 годишната Каталуна Енрикес стана първата транссексуална участничка в американския конкурс за красота Miss USA, където са представени красиви жени от всички американски щати. Каталуна, която е родена в мъжко тяло, но живее живота си като жена, е победила 27 участнички от щата Невада, за да може да го представлява в конкурса, предава bTV.

Големият конкурс ще се проведе през ноември и дава шанс на победителката за участие на „Мис Вселена“, а Каталуна използва възможността, за да обърне вниманието на обществото към транссексуалните хора и техните права.
„Моето пътешествие в живота не е най-лесното“, сподели тя през американската телевизия KVVU-TV. „Беше мъчение за известно време. Бях жертва на психологически и сексуален тормоз. Имах емоционални проблеми. Не притежавах много, докато растях. Нямах подкрепа.“

Каталуна е моден дизайнер и притежава собствен бизнес. Тя е щастлива, че може да е първата транс жена, която участва в турнира и е избрана в края на месец юни, обявен за месец на ЛГБТИ хората.

Победата на Каталуна в Невада и участието й в националния конкурс е голяма победа за транс обществото.

Коментирай чрез Facebook

Вашият коментар