Отслабване без спорт? Възможно е!

Фитнес и тренировки не са единственият начин за влизане във форма. Наред с това е необходимо съображение с храните и напитките, които се консумират – това важи с особена сила, когато енергоразходът е нисък. Ето как да горите излишни мазнини и да се чувствате по-добре в кожата си, дори да нямате възможност да тренирате за момента.

Отървете се от сладкото и мазните закуски и намерете по-здравословна алтернатива.

Хранете се по-често през деня- така  ще поддържате енергийните си нива в норма, без излишни реакции в кръвната захар.

Сервирайте храната си в малки чинии.

Не пропускайте закуската – една добре балансирана закуска, съдържаща протеини, въглехидрати, мазнини и зеленчуци ще ви даде енергия и бодрост през целия ден и ще остави чувство за ситост за дълго време.

Пийте вода с лимон – благоприятства метаболизма, зарежда организма със сила и тонус и освен това спомага за изчистване от токсините.

Правете леки упражнения, където ви е възможно- малки разходки дори.

Консумирайте повече белтъчини, които имат мощен ефект върху организма – нмаляват чувството на глад и засилват усещането за ситост, което се дължи на факта, че протеините влияят на хормони, които играят роля в усещането за ситост и глад.

Гответе сами  – домашно приготвената храна е много по-здравословна от тази, която се предлага като готова в супермаркетите и ресторанти.

Консумирайте храни, богати на фибри – увеличава чувството на ситост.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply