Продават парче от сватбената торта на Чарлз и Даяна

Парче от сватбената торта на Чарлз и Даяна се предлага на търг, съобщи Би Би Си. Това се случва 40 г. след сватбата им на 29 юли 1981 г. в катедралата „Сейнт Пол“. Двойката се раздели 11 години по-късно, през 1992 г.,а се разведоха през 1996 г. Лейди Ди загина в автомобилна катастрофа в Париж на 31 август 1997 г.

Предлаганото на търг парче марципанова торта е украсено с кралския герб в червено, синьо и златно. Непосредствено след церемонията то е поднесено на Мойра Смит, която по това време служи на Кралицата-майка в Кларънс хаус.

Парчето торта с размери 20 на 18 сантиметра и тегло 794 грама в продължение на 40 години е съхранявано в стреч фолио в стара форма за печене. Семейството на Смит го пази до 2008 г., когато го закупува колекционер, който сега го предлага на търг на „Доминик Уинтър“ в Сайрънсестър, Глостършир.

За сватбата на принц Чарлз и принцеса Даяна са направени общо 23 официални торти, включително основната многоетажна плодова торта с височина 1,5 метра и тегло 102 килограма. Парчето, дадено на Мойра Смит, е от тортата, поднесена на членовете на домакинството на Кларънс хаус, в знак на благодарност за службата им.

Очаква се парчето от сватбената торта, описано от организаторите на търга като „уникален кралски сувенир“, да бъде продадено за сума до 500 лири. Аукционът ще се състои на 11 август. От тръжна къща „Доминик Уинтър“ напомнят, че е препоръчително тортата да не се яде.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply