Пожар унищожи лятната къща на Еди Редмейн

Горски пожар, бушуващ край френската Ривиера, е опустошил луксозната лятна къща на семейството на британския актьор Еди Редмейн, съобщи електронното издание „Мейлонлайн“.

Огънят унищожил горния етаж на къщата, притежавана на родителите на Редмейн от близо 35 години, пише dir.bg. Носителят на награда „Оскар“ Еди Редмейн, който е на 39 години, прекарвал като дете ваканциите и почивните дни във вилата с шест спални, оценявана на около два милиона британски лири.

Къщата е разположена на хълм край лозя и гори, в имението има басейн, тенис корт и игрално поле за петанк. Наемът на вилата в разгара на ваканционния сезон е 7800 британски лири на седмица.

Имението било засегнато от горския пожар, обхванал близо 20 000 акра в департамента Вар край Сен Тропе и унищожил десетки къщи, преди да бъде овладян.

Бащата на актьора, инвестиционният банкер Ричард Редмейн (83 г.), каза, че семейни приятели били във вилата по време на бедствието и се евакуирали.

„Целият горен етаж и покривът са изгорели. Хълмът зад къщата сега изглежда като терен от Първата световна война“, каза той пред „Мейл он сънди“. Градинарят му разказал, че пожарът се разпространил светкавично.

Еди Редмейн, завършил колежа Итън и университета Кембридж, е носител на награди БАФТА, „Оскар“ и „Златен глобус“ за ролята си на физика Стивън Хокинг във филма „Теорията на всичко“ от 2014 г.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply