42% от хората биха правили секс с робот

42% от хората биха правили секс с робот, сочат данните от нов доклад.

Проучвайки над 1200 души, компанията за изкуствен интелект Tidio установи, че 4 на 10 души са казали, че биха се отдали на интимности с хуманоиден робот. Мъжете са по-склонни да кажат „да“, като 48% казват, че са за това – в сравнение с 33% от жените.

Въпреки това само 39% смятат, че биха могли да имат романтична връзка или да се влюбят в хуманоиден продукт на изкуствения интелект.

Секс роботите се появяват на скокове. Д -р Дейвид Леви, основател на Международния конгрес за любов и секс с роботи, по-рано каза пред „Дейли Стар“, че след като роботите успеят да говорят и слушат като хората, те ще бъдат достъпни за романтични отношения, пише БГНЕС.

„Има хора, които изпитват любов към своите секс кукли, така че мисля, че има потенциал голямо количество хора да се влюбят в секс роботи, но технологията все още не е налице“, каза д-р Леви. По думите му до 2050 г. ще има софтуер, чрез който да може да се водят разговори, които ще бъдат толкова добри, колкото човек може да има с човек.

Проучването на Tidio също разкри някои от дълбоките тревоги на хората относно ролята на AI и автоматизацията в икономиката.

Що се отнася до работните места, които най-вероятно ще бъдат заменени с AI, 63%от анкетираните казват, че ще бъдат заменени касиерите, следвани от шофьорите (51%) и преводачите (42%).

Междувременно повече от 60% заявяват, че ще използват самоуправляващо се такси с изкуствен интелект при интензивен трафик.

Разграничението между половете във възприятията за изкуствен интелект се отразява в цялото проучване, като мъжете са два пъти по-склонни да се доверяват на изкуствения интелект от жените – включително позволявайки на робот да ги оперира или да обучава децата им.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply