Влюбени двойки ще се обяснят в любов един на друг с Писмата на Омар на сцената на Kino Cabana

На 24-ти септември ще се състои премиерата на най-новата книга на Рене Карабаш, “Писма на Омар до бъдещата му съпруга”.

Рене отново ще ни изненада с нещо концептуално. Този път идеята й не включва кино или театрално адаптирани части от книгите й, нито пърформанс или инсталация, а нещо много по-лично и интимно…

 

На сцената ще се качат няколко двойки, които предварително са си избрали фрагменти от писмата на Омар, без да казват един на друг избора си. Всяка двойка ще се качи на сцената и двамата един на друг ще прочетат като обяснение в любов писмото, което са си избрали от книгата. Според Рене това е най-добрият начин, по който може да бъде представен този истински плик с писма, защото всяко писмо в него е обяснение в любов към онази или онзи, който има да идва или вече е дошъл…

 

Сред избраните двойки има както известни публични личности, така и хора, които рядко попадат под прожекторите, двойки с деца, двойки очакващи дете, гей двойки… С разнообразния си избор на хора, Рене иска да покаже, че за любовната химия няма граници. Нея или я има или я няма и полът и социалният статус не са от значение за молекулата на любовта.

 

Имената на двойките постепенно ще бъдат разкрити от Рене и първата двойка, която тя публично обяви в събитието в социалните мрежи, са семейството на Петя Дикова и Илиян Любомиров. Всички четящи двойки ще бъдат разкрити до датата на премиерата.

Водещи ще бъдат Кремена Димитрова и Деси Алексиева – водещи на литературния подкаст “Всяка книга си има история”. Събитието ще се запише като епизод за техния културен подкаст.

 

Ако искате да имате една различна, вечер, в която любовта да се завихри с пълна сила и любовни писма да завалят от небето, денят е 24-ти септември, мястото е Кино Кабана, а часът е 19:30.

 

Входът на събитието е свободен.

 

Телефон за предварителна резервация на място:
Kino Cabana – 088 260 8030.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply