Благотворителен футболен турнир за дами любителки в подкрепа на сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“ ще се проведе на 2 октомври в София

 

Вторият Благотворителен футболен турнир за дами любителки през 2021 г. ще се състои на 2 октомври (събота) от 10:00 до 14:30 часа в спортен комплекс „Грийнспорт” в столицата. Организираното от фен клуба на Арсенал в България (ASCB) събитие набира средства в помощ на сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“.

В съботния ден на 2 октомври всеки желаещ да погледа на живо дамски аматьорски футбол и едновременно с това да помогне за провеждането на летни лагери за малчуганите от сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“ може да го направи на игрищата на спортен комплекс „Грийнспорт” в столичния квартал Слатина. Въпреки пандемията, интересът към футболния турнир расте с всяка изминала година, като през 2021-ва спортното събитие за първи път се провежда два пъти в рамките на една година.

В това второ издание на турнира за 2021 г. – и  пето от 2018 г. насам – ще вземат участие 8 отбора. Това са дамските формации на ASCB Ladies, които са и част от самия фен клуб и се включват в редица други благотворителни инициативи, „Скрити лимонки“, известни с подкрепата на различни благотворителни каузи, сред които и тяхната #книгизаусмивки, както и тимът на „Торнадо“, които също са благодетели на разнообразни благотворителни събития чрез тяхната инициатива „Футбол с кауза“. Към тях се присъдиняват още отборите на „PwC България”, „EnJoy”, барманките от Бар Безкрай и още два новосформирани тима, сред които дебютантите в състезанието – „Лъвиците на Лео“.

Сред верните партньори на Благотворителния футболен турнир за дами любителки, организиран от фен клуба на Арсенал в България (ASCB), са както домакините от спортен комплекс „Грийнспорт“, които отдават игрищата си безвъзмездно за събитието, така и АМФЛ, които организират на място турнир по футболни умения, с който дамите участнички допълнително забавляват публиката.

С директни дарения към сдружението каузата ще подкрепят верига магазини SiLVER COURT, „Рейнърс Алуминуим България“ и фондация „Продължи доброто“. Фармацевтичната компания „Стада България“ ще предостави подаръчни пакети за децата и ще осигури наградата за победителката в турнира по футболни умения.

Освен дамски футбол, посетителите на събитието ще имат възможността да разгледат и да закупят по желание нещо от организираните на място благотворителни базари за ръчно изработени от представителите на сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“ бижута, авторски рисунки и други хендмейд декорации, както и книги – като част от инициативата „Книги за усмивки“ на отбора на „Скрити лимонки“.

„Веспа клуб 2% Brothers Bulgaria“ пък за втори път тази година организира изненади за дамите на терена, а от пловдивската фирма за сандвичи Eat & Go ще предоставят вкусотии за участници и гости на събитието.

Всички събрани средства по време на Благотворителния футболен турнир за дами любителки ще бъдат дарени на сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“ и ще бъдат използвани за провеждането на летни лагери за малките сладури.

Събитието се провежда на открито при спазване на всички действащи противоепидемични мерки, зададени от Министерство на здравеопазването на Република България.

 

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply