Ангела Меркел стана вдъхновение за колекционерско мече

Фабрика за мечета в Кобург, Германия, създаде колекционерска мечка на стойност 189 евро, за да отпразнува напускането от Ангела Меркел на поста й като германски канцлер, съобщава DPA.

Фабриката с вековна история прави плюшени мечета, посветени на известни личности. В колекцията й има мечки на бившите президенти на САЩ Барак Обама, Тиодор Рузвелт и Ейбрахам Линкълн, както и на един от германските канцлери Хелмут Шмит и кралица Елизабет II.

„Всичко, което има статут и име в света, е представено в нашия шоурум“, цитира изданието думите на директора на фабриката Мартин Херман. Според него производителите на компанията не създават играчки за деца, а предмети на изкуството.

„Мечето Меркел“ е облечено в червено сако и черни панталони и, подобно на известния му прототип, е сгънало пръстите си във формата на ромб пред себе си. То също има мъниста в цветовете на германското знаме. Производителят ще направи само 500 такива играчки, една от които ще бъде подарена лично на Меркел, пише БГНЕС.

Тя ще получи играчка номер 16. Това число символизира броя на годините, прекарани от Меркел като канцлер.

Изборите за германския Бундестаг ще се проведат на 26 септември, въз основа на техните резултати ще бъде сформирано ново правителство и ще бъде избран нов канцлер. Меркел вече няма да бъде преизбирана за федерален канцлер.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply