Най-скъпият имот в света е собственост на саудитски принц

Принцът на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман, който купи английския клуб „Нюкасъл“, притежава най-луксозния и най-скъп дом на планетата. Става дума за имот, купен за 270 милиона евро през 2015 г., пише британският „Mirror“.

Новият дом обаче струва на принца по-малко от това, което той похарчи за закупуване на футболния клуб – 350 милиона евро.

Състоянието на Мохамед бин Салман се оценява на 377 милиарда евро. Бин Салман е пазил покупката на този имот в тайна.

Замъкът е завършен през 2011 г. и е построен в стила на френските замъци от 17-ти век, като целият имот обхваща почти 5000 квадратни метра. На територията му има басейни, винарски изби с повече от 3000 бутилки отбрано вино, стаи за медитация и релаксация, нощен клуб, кино, бална зала и зала за партита.

Имотът е пълен със скъпоценни произведения на изкуството, сред които се откроява картината на Леонардо да Винчи „Salvator Mundi“, която е на стойност цели 400 милиона евро и струва повече от английския клуб.

14Замъкът разполага и с десет луксозни спални, цветна кула и библиотека. В допълнение към великолепния замък Салман притежава яхта с дължина 130 метра на стойност 530 милиона евро.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply