Китайска булка предизвика фурор с 60 кг злато върху себе си

Булка от Китай предизвика фурор в социалните мрежи след разпространени от сватбата й кадри, на които тя носи върху себе си 60 килограма златни бижута.

Младата жена от провинция Хубей грабна очите на гостите и на интернет потребителите, носейки толкова тежки бижута по време на сватбата си, пише Timesnownews.com, цитирано от БГНЕС.

Носенето на злато по време на собствената сватба се смята за благоприятно в някои култури, но тази булка определено трудно се справя под тежестта на метала.

На кадрите се вижда облечената в бяла сватбена рокля булка, която държи букет от рози в ръцете си. Поразителното във вида ѝ са тежките златни колиета и гривни, благодарение на които жената едва се движи и се наложи да потърси помощта на младоженеца.

Според изданието, като зестра от съпруга си булката е получила 60 златни колиета, всяко с тегло около един килограм.

Заедно с огърлиците на ръцете й се виждат и две огромни златни гривни – подарък от семейството на младоженеца, което е доста заможно.

Един от гостите предложи на младата жена да й помогне, но тя с усмивка отклони поканата и каза, че е добре и ще продължи сватбените ритуали.

Местните хора вярват, че златото е символ на късмет, показва общественото положение и помага срещу злите духове и лошия късмет.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply