Ето колко свободно време ни е нужно, за да бъдем щастливи

Прекалено много свободно време през деня не ни прави по-щастливи, показва проучване на учени, цитирано от електронното издание на в.“Джерузалем пост“.

Авторите на изследването са анализирали данни от две широкомащабни проучвания по въпроса как хората в САЩ прекарват времето си. В тях са участвали повече от 35 000 души. Учените са установили, че хората с повече свободно време имат по-високи нива на субективно усещане за благосъстояние, но само до определена степен.

Хората, които имат до два свободни часа дневно съобщават, че се чувстват по-добре от тези с по-малко свободно време. Но пък американците с пет и повече свободни часа на ден обикновено отговарят, че се чувстват по-зле.

Според окончателните данни се оказва, че средно от два до три часа свободно време на ден вероятно е идеалната продължителност, която отговаря на нуждите ни.

„Повечето хора имат твърде малко свободно време, но и прекалено много свободно време не винаги е по-добре“, каза проф. Мариса Шариф от университета на Пенсилвания, ръководител на изследването.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply