Нов албум издаде Елтън Джон

Елтън Джон издаде 32-ия си студиен албум „Lockdown Sessions“ на 22 октомври, състоящ се преобладаващо от дуети с известни певци от различни поколения и жанрове, като Ники Минаж, Йънг Тъг, Майли Сайръс, Дуа Липа, Лил Нас Екс, Стиви Никс, Стиви Уондър, Бранди Карлайл, „Горилаз“, предаде БТА.

Албумът оглави британската класация, но в САЩ остана на десето място. Той е записан по време на коронавирусната пандемия и произлезлите от нея ограничения.

Елтън Джон, който е на 74 години, е насред прощалното си турне през март 2020 г., когато пандемията предизвиква непомнена от мнозина карантина. Тогава той вече няма какво да доказва. Първоначално си почива, играе с децата си, след това започва да приема предложения за сътрудничество. Резултатът е албум от 16 песни със звезден състав, какъвто малцина могат да съберат. Стилът е необичайно разнообразен, дори за всепризнат почитател на трансформациите, какъвто е Елтън Джон. Той преминава през класически поп, диско ритми, метъл балади, джаз, кънтри.

Елтън Джон сравнява албума с ранния си период от 60-те години на миналия век, когато поддържа различни музиканти – от групата „Холис“ до Том Джоунс. Тогава му е обичайно да преминава от жанр в жанр. Затова обяснява, че „Lockdown Sessions“ за него не е хаотичен, а е нещо познато – завършва кръга.

Някои от най-силните песни в албума са от предишни сътрудничества през пандемията, като „One of Me“ с Лил Нас Екс от албума му „Montero“ или „Nothing Else Matters“ с Майли Сайръс . С „Cold Heart(Pnau Remix)“, който изпълнява заедно с Дуа Липа, Елтън Джон оглави британската класация за сингли за първи път от 16 години. Вторият официален сингъл от албума „After All“ е в сътрудничество с Чарли Пут, а третият „Finish Line“ – със Стиви Уондър.

Отзивите за албума „Lockdown Sessions“ са положителни. Ню мюзикъл експрес му дава четири от пет звезди, но повечето, като Обзървър и Ролинг стоун – по три.

Коментирай чрез Facebook

Вашият коментар