Стинг се завръща с нов албум

Стинг се завръща с нов албум на 19 ноември – „Bridge“ (Мост) – метафора на желанието да преодолееш трудностите, предаде АФП.

Англичанинът, който е гражданин на света, преживява особено зле решението на Великобритания да разруши мостовете с Европа.

„За мен Брекзит е трагедия. Мъчно ми е за моята страна. Знаем, че това ще е бедствие – каза Стинг пред АФП в Париж между серия от концерти от Атина до Лас Вегас.

„Отнеха на младите британци възможността за преживявания в Европа. Това е пълно безумие“.

Стинг не одобрява и популистките движения, както и антиваксерите. Изолацията през пандемията не е вдъхновила пряко албума му, но проблемите са отразени в някои от темите. Записите от дистанция за Стинг не са нещо ново – и преди се е случвало някои от музикантите да са на различно място.

Мостовете създават връзки както между индивидуални хора, така и между поколения. От шестте деца на Стинг пет са тръгнали по артистичен път – две са актьори, две музиканти и едно режисьор. Последното обаче иска да стане „ченге“, споделя с усмивка Стинг. „Той казва „вие всички сте творци, а аз искам да съм полезен“, обяснява музикантът.

Мост е и музикален термин – мелодичен преход, изкуство което преминава през джаз, рок или фолк.

Сега обаче идва ред на концертите с публика. „Трябва да изпълня всички отложени ангажименти заради пандемията. Това може да отнеме 18 месеца, но такъв е животът ми – на път съм от 1976 г.“, каза Стинг.

 

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply