Нова книга от дългогодишния редактор в Sportal.bg Филип Друмчев разказва за приключенията на „Пеневата чета“ през лятото на 1994 г.

 

Славният 17 ноември 1993 г. слага началото на най-шеметното лято в историята на българския футбол – когато нашите национали покоряваха терените на САЩ‘94. Дистанцията на времето не е изтрила свидния спомен за историческия Мондиал и за онзи момент, който го направи възможен – в последните минути на мача на „Парк де Пренс“, „Когато Господ беше българин.

 

В „Когато Господ беше българинспортният журналист Филип Друмчев събира всички детайли около поредицата мачове, които ни водят към лудото американско лято. Той и припомня в детайли събитията около триумфите и провалите, около надеждите и съмненията, за да върне футболните фенове към едни от най-емоционалните моменти в българската спортна история.

 

С увлекателния си разказ книгата припомня безбройните емоции около легендарните мачове и разкрива някои от съпътстващите куриози, тайни, обрати и геройства, през които „Пеневата чета“ преминава преди и след великите победи над Гърция, Аржентина, Мексико и Германия.

 

Последният съдийски сигнал през 1993 г. ознаменува началото и на легендарното лято на 1994 г., което ще прикове цял един народ към телевизорите, а сетне ще го събере по улиците за триумфалните празненства.

 

„Когато Господ беше българин“ от Филип Друмчев съдържа и непубликувани досега фотографии, които носят емоциите на чистата радост от победите на любимия отбор.

 

Сладкодумният разказ на Филип Друмчев връща времето назад и пренася читателите там, където всички искаме да се върнем поне за малко – когато нашите момчета ни караха да се гордеем, че сме българи.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply