Тиквените семки помагат при диабет

Лекари посочиха, че тиквените семки са полезен продукт при диабет.

Диабетът засяга хора, чиито тела не могат да реагират или да произвеждат инсулин. Хормонът абсорбира кръвната захар за превръщане в енергия. Високите нива на кръвната захар могат сериозно да навредят на здравето, съобщава Дарик.

Съдържащите се в тиквените семки полизахариди са показали ефект на регулиране на захарта. С високото си съдържание на протеини и мазнини, те могат да се използват от диабетиците за борба с високата кръвна захар след хранене. Яденето на 60 грама тиквени семки може да понижи нивата на захар с до 35 процента.

Хората, които ядат храни, богати на магнезий, също са по-малко склонни да страдат от диабет. Богати на магнезий са пълнозърнести храни, ядки и зеленолистни зеленчуци.

Проучване, ръководено от университета Лунд в Швеция, идентифицира протеин в кръвта, който може да предскаже диабет тип 2 до 19 години преди началото на заболяването. Изследването е публикувано в Nature Communications .

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply