Кулинарната блогърка Йоли се завръща с нова книга с „Празнични рецепти“

 

Йоланта Делибозова, позната също като Йоли, е едно от най-обичаните и усмихнати лица на родната кулинарна сцена. Нейната най-голяма страст са виолончелото и музиката, но любовта ѝ към изкуството се премества и в кухнята, където красивите ѝ рецепти вдъхновяват хиляди хора онлайн. Йоли е авторка на един от най-известните кулинарни блогове в България и е единствената българка със собствено предаване в 24 Kitchen.

Точно навреме за да ни подготви за наближаващите коледни празници на книжния пазар се появява книгата „Празнични рецепти“ (ИК „Сиела“), в която авторката на  „Вкусно с Йоли“ и „Сладки ноти“ се завръща с нова колекция от апетитни предложения за празнични ястия. Изданието излиза с прекрасното оформление и корица на художника Дамян Дамянов, а впечатляващите фотографии, които съпровождат и допълват всяка една рецепта, са дело на самата Йоли.

В „Празнични рецепти“ са поместени над 100 идеи за вкусни, полезни и интересни ястия, които са подходящи за трапезата на някои от най-големите български празници като Бъдни вечер, Коледа, Великден, а също и за други поводи – например Свети Валентин или партита.

В селекцията си Йоли е подбрала както добре познати ястия, които задължително присъстват във всяко празнично меню, така и алтернативни рецепти, които разпалват въображението и освежават кулинарните умения. От традиционна питка за Бъдни вечер до интригуваща рецепта за джин-сьомга с краставица и хрян, всяко едно от ястията на Йоли е поднесено с много вдъхновение и отдаденост.

Защото храната, също както празниците, е любов. Тя е силата, която създава дом и събира най-близките хора на една трапеза. Именно тази любов, заедно с цялата си страст към кулинарията, влага Йоли в „Празнични рецепти“. Тя насърчава всеки да се потопи в радостта от готвенето, да експериментира с нови вкусове, форми и съчетания и с щипка любов да превърне храната си в изкуство.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply