Коя е най-опасната позиция за спане

Да се спи настрани или по гръб с възглавница под главата е най-опасната поза за сън, твърди терапевт. Това води до много неприятни последици за тялото

„Тези пози провокират изкривяване на таза и сколиоза, промяна в захапката, а също така допринасят за скърцането на зъбите“, казва експертът.

Той обяснява, че тялото „запомня“ удобна позиция, а след това се връща в нея, което изостря ситуация. Така че на дясната страна спят тези, които имат напрегнати мускули от лявата страна.

Терапевтът допълва още, че спането по гръб може да промени захапката на човек. Ако спите по гръб без възглавница, челюстта ви пада назад. Ако поставите възглавница под главата си, тогава челюстта, напротив, ще се придвижи напред, пише Дарик.

Той обясни и в коя позиция сънят е по-безопасен.

„Ще имате нужда от голяма възглавница, на която трябва да легнете с гръб, така че да хваща долната част на гърба и да отива към главата, а наклонът на тялото да е около 45 градуса. Именно тази позиция дава пълна опора и позволява на тялото да се отпусне, без да се подлага на деформации“.

Коментирай чрез Facebook

Вашият коментар