Това е най-популярният уебсайт в света през 2021 г.

TikTok стана най-популярният уебсайт в света през 2021 г., надминавайки дори Google, сочат данни, публикувани от Cloudflare. Социалната мрежа, собственост на китайската компания ByteDance, за първи път е достигнала своя пик на 17 февруари.

Платформата, където се публикуват кратки видеоклипове, временно заема първото място през март и май, но едва на 10 август успя да се задържи начело за няколко дни. TikTok напълно пое лидерството през октомври и ноември, включително в американския Ден на благодарността и Черния петък. Тенденцията продължи и през декември.

Миналата година TikTok беше седмият по популярност интернет домейн, което е значително увеличение на популярността през последната година. Другите най-популярни домейна са Facebook, Microsoft, Apple, Amazon, YouTube, Twitter и WhatsApp, пише БГНЕС.

TikTok е и най-популярната социална мрежа тази година, изпреварвайки Facebook. Зад тях са YouTube, Twitter и Instagram, следвани от Snapchat, Reddit, Pinterest, LinkedIn и Quora.

Данните на Cloudflare показват също, че Netflix и YouTube са били двата най-популярни стрийминг сайта през 2021 г., като HBO Max е на трето място, изпреварвайки Hulu, която е мажоритарен собственик на Disney.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply