Дензъл Уошингтън планира да се откаже от актьорството

Дензъл Уошингтън призна, че обмисля да се оттегли от актьорството.

Предполага се, че Уошингтън планира да се откаже от актьорството, за да отдели повече време на режисьорската си кариера. Под негова режисура до сега са заснети четири игрални филма. Световната премиера на „Дневник за Джордан“, последната режисьорска работа на Уошингтън с участието на Майкъл Б. Джордан, се състоя на 22 декември.

Вероятно един от последните филми с Дензъл ще бъде „Трагедията на Макбет“ на Джоел Коен. Премиерата на най-новата екранизация на шекспировата пиеса е насрочена за 14 януари. Тя е част от медийната библиотека на услугата за стрийминг на Apple TV+.

Дензъл Уошингтън внимателно подбира ролите си, а някои, които отказва, стават невероятно успешни в бъдеще, което го кара да съжалява за избора си. Една от тях е ролята на детектив във филма „Седем“, заснет през 90-те, където вместо него играе Брад Пит. Дензъл е поканен и във филма „Блейд“, но отказва, като дава ролята на Уесли Снайпс. Не участва и в „Амистад“, а дава ролята на Джимон Хоунс, който получава „Златен глобус“ за нея.

Преди време Дензъл се снима в четири комедийни филма и въпреки че не продължава да работи в този жанр, това за пореден път доказва, че е универсален актьор. Той предпочита да изпълнява повечето от каскадите си сам. Такъв пример е филмът от 2010 г. „Книгата на Илай“, където лично участва в ръкопашен бой, за който тренира с ученика на Брус Лий Дан Иносанто.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply