Кралица Елизабет носи едни и същи обувки по 7 години, причината ще ви шокира

Ето каква ще бъде програмата за рождения ден на Елизабет II

Обединеното кралство ще отпразнува 70-годишнината на престола на кралица Елизабет Втора с военен парад, концерти, местни тържества и състезание за създаване на нов десерт за платинения юбилей на нейно величество. Това става ясно от съобщение на Бъкингамския дворец, цитирано от световните информационни агенции.

На 6 февруари кралица Елизабет Втора ще стане първият британски монарх, управлявал седем десетилетия и кулминацията на тържествата за годишнината ще бъдат събития по време на четиридневен уикенд от 2 до 5 юни тази година. Все още не е уточнено в кои от тях кралицата, която е на 95 години, ще участва лично, след като неотдавна лекарите я посъветваха да си почива повече.

Удълженият празничен уикенд с добавен официален почивен ден в чест на кралицата започва на 2 юни с традиционния военен парад, с който се отбелязва официалния рожден ден на монарха.

На 3 юни ще има благодарствена литургия в катедралата „Сейнт Пол“ в чест на службата на кралицата за Обединеното кралство и Общността на нациите.
Кулинарният конкурс „Платинен пудинг“, спонсориран от Бъкингамския дворец, предизвиква британски граждани на възраст над 8 години да създадат нов десерт, посветен на кралицата.

Кандидатите ще бъдат оценявани от телевизионните кулинарни звезди Мери Бери и Моника Галети и главния готвач на Бъкингамския дворец Марк Фланаган.

Рецептата, спечелила конкурса, ще бъде публикувана в навечерието на празничния уикенд, за да може да бъде част от тържествените угощения.
Близо 1400 души вече са се регистрирали като домакини на юбилейни обеди на 5 юни. От Бъкингамския дворец очакват, че в страната ще се организират около 200 000 подобни местни празненства. Предвидено е парти и в Бъкингамския дворец.

Кулминация на юбилейния уикенд ще бъде спектакъл, в който танцьори, музиканти, военни и професионалисти в различни ключови сфери ще „разкажат историята на управлението на кралицата“, а деца ще пресъздадат в картини надеждите и очакванията си за планетата, обявиха от Бъкингамския дворец.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply