Здравословните храни, които може и да не са толкова полезни

Tова, че храната е здравословна, не означава, че трябва да я консумирате в неограничени количества и че не можете да качите излишни килограми от нея. Оказва се, че дори плодовете и зеленчуците, ако се приемат неконтролируемо, могат да бъдат вредни. Също трябва да се внимава и в какви хранителни опаковки се съхраняват здравословните продукти.

Ето няколко, с които да внимавате:

1. Банани

Хапването на твърде много банани може да причини кариес, защото този плод може да произвежда бактерии, които увреждат зъбите. Твърде много зрели банани водят до главоболие, тъй като зрелите банани съдържат много тирамин, който може да предизвика мигрена.
Два банана на ден е здравословно количество.

2. Сирене

То е богато на наситени мазнини, за които е известно, че причиняват коронарна болест на сърцето. Сиренето често причинява и киселинност поради хормон, наречен холецистокинин, който се отделя по време на хранене.

3. Ориз

Ако ядете твърде много ориз, може да повишите нивата на инсулин. Нормата обикновено е около 90 грама несварен ориз.

4. Броколи

Броколите съдържат тиоцианати, които водят до свръхпроизводство на хормони на щитовидната жлеза. Освен това те могат също да причинят запушен нос и други алергии, като кожни обриви или сърбеж.

5. Боровинки

Боровинките понижават нивата на кръвната захар и разреждат кръвта, така че бъдете внимателни. Хапвайте по чаша на ден.

 

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply