Стинг продаде целия си каталог с музикални записи

Британският певец и автор на песни Стинг продаде целия си каталог с музикални записи на Universal Music Publishing Group, подразделение на звукозаписната корпорация Universal Music Group.

Компанията ще придобие правата върху всички солови проекти на певеца, включително последния му албум „The Bridge“, както и върху цялата му музика, записана с „The Police“. Подробности за сделката не бяха оповестени, но „Ню Йорк Таймс“ съобщи, че стойността й може да достигне 250 млн. долара.

Самият певец приветства компанията за закупуването на правата върху музиката му. „Радвам се, че UMРG ще управлява каталога ми с песни. За мен е важно цялата ми работа да има място, където да бъде оценена и уважавана, не само за да се свърже с дългогодишните фенове по нов начин, но и за да представи песните ми на бъдещите поколения“, каза Стинг в изявление на официалния си уебсайт.

Стинг, чието рождено име е Гордън Матю Томас Съмнър, е роден на 2 октомври 1951 г. във Великобритания. През 1977 г. създава групата „The Police“ заедно с китариста Анди Съмърс и барабаниста Стюарт Коупланд. За пет години, от 1978 до 1983 г., групата печели шест награди „Грами“ и две награди „Брит“. След световно турне през март 1984 г. групата се разпада, а 30 години по-късно се събира отново на турнето по случай 30-годишнината на сингъла „Roxanne“, припомня БГНЕС.

Първият солов албум на Стинг, „The Dream of the Blue Turtles“, е издаден през 1985 г. и става тройно платинен в рамките на една година. До момента певецът е записал 15 солови албума и е продал над 100 милиона копия в цял свят.

Самият Стинг е носител на повече от петдесет награди. Сред тях са 17 награди „Грами“ (38 номинации), 25 Американски музикални награди (37 номинации), награда „Златен глобус“ за песента за „Kate & Leo“ и две награди за видео музика на MTV (14 номинации). Четири пъти е номиниран за „Оскар“ в категорията „Най-добра песен за филм“. През 2000 г. на Алеята на славата в Холивуд е открита звезда с неговото име. Певицът е Командор на Ордена на Британската империя (2003 г.), Командор на френския Орден за изкуство и литература (2007 г.) и носител на почетната награда на американския Център за изкуства „Джон Ф. Кенеди“ (2014 г.).

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply