Защо цензурираха „Приятели“ в Китай?

Сюжетната линия с любовната история на Каръл, бившата жена на Рос от „Приятели“, с друга жена – Сюзън, и последвалата им сватба, беше премахната от сериала, излъчван в Китай.

Макар да цензурират тези сцени, се оказва, че те са доста важна част от сериала и така зрителите няма да знаят много от случващото се с любимите шестима герои, съобщава dir.bg.

След като Каръл разбира се харесва жени се развежда с Рос, а след това започва връзка със Сюзън. Сюжетът се заплита още повече, когато се разбира се, че всъщност Каръл е бременна от Рос. Това обаче се оказва много важна част от сериала, тъй като малкото момченце ще трябва да бъде хем при баща си, хем при майка си и нейната приятелка. Бащата Рос започва да се притеснява, че синът му ще стане женствен, след като живее с две жени. Там започна да му купува „мъжки играчки“, за да предотврати това да се случи. По-нататък в епизодите двете жени вдигат сватба.

Има и други неща, които са променени от сюжета, а част от тях са как Джоуи и Чандлър се целуват на Нова година – Чандлър тъкмо скъса с Джанис и се натъжи, че няма кой да го целуне. Тогава Джоуи реши съвсем приятелски и да го утеши, в което няма и грам сексуален намек. Друго нещо, което редактирали в Китай е, че когато се спомене, че жените имат „множество оргазми“, то в китайския дублаж се казва, че жените „могат да клюкарстват безспирно“.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply