Мандарините могат да доведат до напълняване

Колкото и полезни да са мандарините, трябва да се внимава с тях, защото могат да доведат до напълняване.  Препоръчителната дневна доза от този плод е до 7 мандарини. Консумирането на повече от седем мандарини може да доведе до високи нива на кръвната захар, а твърде много фруктоза може да доведе до наддаване на тегло. Те са богати на витамини, минерали и други полезни за организма съставки, но все пак трябва да внимаваме и да се придържаме към препоръчителната дневна доза, предупреждава македонският портал „Арт кухня“, цитиран от БГНЕС.

Мандарините стимулират работата на мозъка, помагат на тялото да контролира нивата на лошия холестерол и защитава сърцето. В допълнение, мандарините съдържат пектин, съединение, което предотвратява високите нива на кръвната захар, а оттам и чувството на глад.

Мандарините са богати на витамин С, калций, магнезий, калий, цинк, витамини от група В и минерали, които влияят положително на здравето на мозъка, като подобряват функциите му и допринасят за по-добра памет и концентрация.

 

 

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply