Новият мъж до Ким Кардашиян ще лети в Космоса

Американският комик Пийт Дейвидсън, който напоследък придоби известност и заради връзката си с риалити звездата Ким Кардашиян, ще полети към космоса следващата седмица с ракета на „Blue Origin“, пише в съобщение, разпространено от компанията.

Това ще бъде четвърти полет с екипаж за космическата компания на американския милиардер Джеф Безос. Ракетата ще бъде изстреляна от западен Тексас, както и предишните.

Дейвидсън, който е поканен за полета от „Blue Origin“, ще полети към ръба на космоса с петима други пътници, които плащат за полета си цена, която не е оповестена.

Полетът е насрочен за 8 часа и 30 минути местно време на 23 март и ще продължи общо десет минути, пише dir.bg.

Пийт Дейвидсън, който е на 28 години, е известен с участието си в култовото шоу на NBC „На живо в събота вечер“.

Неотдавна той стана обект на гнева на бившия съпруг на Ким Кардашиян – Кание Уест. Разводът им бе официално обявен в началото на март.

Ракетата „New Shepard“ на „Blue Origin“ излита вертикално и на височина около 75 километра капсулата се отделя и продължава траекторията до малко над 100 километра – линията на Карман, която определя началото на космоса.

Тогава пътниците могат да станат от местата си, да изпитат безтегловността за няколко минути и да се любуват на гледката към Земята. След това капсулата започва свободно падане обратно към планетата ни, което впоследствие се забавя от парашути и от ретроградни ракети.

Джеб Безос бе на борда на първия полет на „New Shepard“, припомня БТА. При следващите сред пътниците бяха актьорът Уилям Шатнър, прочул се като капитан Кърк от сериала „Стар трек“ и Лора Шепард Чърчли, дъщеря на първия американски астронавт Алън Шепард.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply