Какво ще замени Instagram в Русия

И17тернет маркетологът Александър Зобов обеща да пусне руския аналог на Instagram – Россграм – на 28 март, предадоха от ТАСС.

Достъпът за потребители ще бъде отворен през април 2022 г., съобщи той. „На 28 март 2022 г. руският аналог на Instagram ще бъде пуснат с обичайната функционалност и мобилни приложения за Android и iOS. Достъпът ще бъде отворен за потребителите през април 2022 г.“

Россграм ще има и допълнителни инструменти за монетизация за потребителите – платен достъп до съдържание, функция за набиране на средства и други. Социалната мрежа работи и върху функцията за прехвърляне на данни от Instagram. Първо достъпът ще бъде отворен за блогъри, спонсори и инвеститори, а през април – за други потребители.

На 14 март Федералната служба за надзор в сферата на съобщенията, информационните технологии и масовите комуникации в Русия ограничи достъпа до Instagram в Русия. Според изявлението на ведомството достъпът до социалната мрежа е ограничен поради разпространението на призиви за извършване на насилствени действия срещу руснаци, включително военни.

Това се случи, след като от Meta (притежателят на Facebook и Instagram) обявиха, че променят правилата си за ограничаване на речта на омразата и призивите към насилие. Социалната мрежа разреши призивите за смърт „временно“, като промяната засегна потребителите в Украйна и още няколко държави.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply