Борис Бекер застава пред съда заради измама

Борис Бекер e подсъдим в Лондон, където започна делото срещу него за „нерегламентирано обявяване на банкрут“.

Очаква се процесът да продължи около 20 дни, а възможната максимална ефективна присъда, ако се докаже вината на тенис легендата, е до 7 години затвор, пише dir.bg.

Кралският съд в Саутуърк ще разгледа обвиненията, че германската звезда е укрил трофеите си от „Уимбълдън“ и Откритото първенство на Австралия, още няколко свои имота и собственост, както и банкови сметки за около 2.3 милиона долара. Дълговете на неговите компании бяха оценени на над 57 милиона долара през 2017-а, когато Бекер обяви фалит.

Нови детайли от обвинението са, че един от най-популярните тенисисти в историята е „разпратил“ милиони долари из чужди банкови сметки, за да ги укрие при оценяването на имуществото и дълговете му.

Също така, прехвърлил е пари в акции – 75 дяла от компанията Breaking Data Corporation, за да ги спаси от блокиране.

Той отказа да говори за медиите, които чакаха пред сградата. Любопитно, той е поискал да отговаря пред съда на родния си език (немски), въпреки че живее в Лондон от близо 20 години и владее идеално английски. Решението му да използва преводач за делото е заради „изключителната важност на всяка дума от обвинение и защита“, както обяви негов говорител.

Бекер определено има опит в съдебните дела, тъй като през 2002-ра в Мюнхен бе осъден на две години условно за данъчни измами.

Тогава му се наложи да плати и 300 000 евро глоба, която стигна до 500 000 евро с разходите по делото и двете разглеждания на обжалванията му. Наложи му се да ги поеме след крайното решение на съда на последна инстанция.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply