„Магаритка: Биби и Мими подреждат“ превръща досадните задачи в забавна игра

Седмата книжка от поредицата „Маргаритка и полезните навици“ помага на родителите да научат най-малките да подреждат.

 

„Ами-къде-ми-е…?“ е въпросът, който всички родители са чували. А подреждането на детската стая често е едни от най-трудните за научаване навици.

Седмата книжка от от поредицата „Полезни навици“ на проекта „Маргаритка“ се заема с тази трудна задача.

Създадена с много любов към българските деца от дуото Виктория Величкова (Вики от „Мастило”) и Яна Липованска, писателя Илия Деведжиев и художничката Веселка Велинова„Магаритка: Биби и Мими подреждат“ повежда най-малките читатели на ново приключение, в което… „важното е най-напред/в стаята да има ред.“

Защо щом всяка играчка е на мястото си, ще я намираме по-бързо и ще имаме повече време за игри? Защо игрите са по-забавни, когато е подредено?

В тази сърцата история обичаните от хиляди деца Биби и Мими, Бухалчето и Маргаритка се запознават със Забравеното разхвърляно страшилище Акъдемие, за да научат какво се случва с всички забравени и изоставени играчки. И да преоткрият добри приятели.

„Магаритка: Биби и Мими подреждат“ е поучителна, но и смешна приказка, в която вълшебствата се създават не от могъщи вълшебници и фантастични същества, а от самите деца.

Забавните и съобразени с детското мислене текстове в поредицата „Полезни навици“ са дело на Илия Деведжиев, а цветните и шарени илюстрации от Веселка Велинова показват нагледно как всеки малък читател може да се превърне в истински герой, който познава най-важните правила.

И двамата автори са част от екипа на „Маргаритка“ от самото създаване на проекта, а издаването на поредицата е естествено следствие на реализираните през 2019 г. видеа и музикален албум „Полезни навици”. Чрез игри и забавни предизвикателства Виктория Величкова (Вики от „Мастило“), Яна Липованска и екипът на проекта продължават мисията за създаване на качествено, изцяло авторско българско съдържание с образователен характер за най-малките деца.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply