Милен Хальов и Марин Трошанов са сред носителите на наградите „Констатин Константинов“ за 2022 г.

На 12 май се проведе тържественото връчване на наградите

 

Носителите на тазгодишната Национална награда „Константин Константинов“ станаха известни часове преди официалната церемония по награждаване.

Имената на отличените бяха обявени в Регионална библиотека „Сава Доброплодни” – Сливен по време на двадесет и четвъртото издание на Националния фестивал на детската книга, който беше открит по традиция на 11 май 2022 г.

Писателят Милен Хальов получава приза в категория „Автор“ с романа си „Кало Змея 3: Герои от кал“, който излезе през септември 2021 г. (ИК „Сиела“).

Неповторимата история за момчето, син на змей, завладя сърцата на малките читатели у нас още с появата на първата книга от трилогията през 2019 г., която спечели на Хальов наградата на детското жури за най-добър автор и книга.

В своята фантастична поредица авторът успява да вплете знанията, които е придобил като преподавател по рисуване в София. Именно неговите ученици са първоначалното му вдъхновение за тази магична история, която пречупва традиционни мотиви от българския мит и фолклор през призмата на съвремието и повече от три години вдъхновява децата храбро да мечтаят.

За четвърта поредна година в рамките на фестивала се присъжда и награда на детското жури в категория „Автор“. Писателят Марин Трошанов е награден с отличието за романа си „Еми и Крадецът на сенки“, който се появи на пазара през май 2021 г. (ИК „Сиела“).

Допълнена от прекрасните илюстрации на талантливата художничка Ралица Мануилова, тази сърцата и мъдра история среща читателите с две деца, идващи от различни светове, но готови на всичко, за да помогнат на хората, които обичат.

„Еми и Крадецът на сенки” е вдъхновяващ разказ за човешките страхове, срещу които всеки един от нас трябва да се изправи и да пребори.

Издателство „Сиела“ благодари на Милен Хальов и Марин Трошанов за доверието и се гордее с отличията им.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply