Транссексуалната дъщеря на Илон Мъск в разрив с баща си

Транссексуалната дъщеря на Илон Мъск подаде молба за промяна на името в съответствие с нейната нова полова идентичност и защото „вече не живее и не иска да бъде свързвана с биологичния си баща по никакъв начин“.

Искане за промяна на името ѝ и нов акт за раждане, отразяващ новата ѝ полова идентичност, бяха подадени във Върховния съд на окръг Лос Анджелис в Санта Моника през април и наскоро това беше съобщено от медиите.

Ксавие Александър Мъск, който наскоро навърши 18 години, поиска промяна в признаването на пола от мъж на жена и промяна на името, според съдебните документи, достъпни на PlainSite.org, пише БГНЕС.

Няма обяснение за разрива между Мъск и дъщеря му. Нито адвокатът на Мъск, нито медийният офис на Tesla отговориха незабавно на искане за коментар от Ройтерс.

Около месец след като детето му подаде молба за смяна на името и пола, Мъск каза, че подкрепя Републиканската партия, чиито избрани представители подкрепиха поредица от закони, ограничаващи правата на транссексуалните в щатите.

„Аз абсолютно подкрепям транссексуалността, но всички тези смени на идентичността са естетически кошмари“, написа Мъск в Twitter през 2020 г.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply