Стрийминг компанията за аудиокниги Storytel създава сайт за приказки на украински с покана към издатели от цяла Европа да се включат

Платформата е разработена от полския екип на Storytel и всички 40 произведения, налични към момента, са достъпни абсолютно безплатно на всяко устройство и по всяко време

 

Полският екип на платформата за аудио съдържание Storytel разработи глобален сайт за безплатни аудио приказки за украинските деца. Сега Storytel приветства още издатели от всички страни да се включат в инициативата, за да се осигури повече съдържание за най-малките и невинни жертви на войната. Сайтът за детски приказки се нарича www.kazky.com и означава „приказка“ на украински. Той може да бъде достъпен от всяко устройство навсякъде и по всяко време, а приказките могат да бъдат слушани напълно безплатно и неограничено. Към момента в платформата kazky.com има около 40 аудиоистории. За да предостави още повече съдържание, Storytel се обръща към издатели в Европа с призив да се включат със свое съдържание, което може да зарадва украинските деца.

„Когато войната между Русия и Украйна започна, големи потоци от бежанци веднага потърсиха закрила в Полша. Полският екип на Storytel искаше да помогне на хората, търсещи спасение, по всякакъв начин и така се роди тази близка до сърцата ни инициатива. Искаме да помогнем на украинските деца поне за момент да се откъснат от реалността като избягат в магичния свят на приказките.“ казва Лиза Василева, Country Manager на Storytel за България.

Всички местни издателства, които имат интерес да допринесат към тази инициатива, могат да се свържат с българското представителство на Storytel, за да изберат аудио книги, които биха могли да преведат и произведат за украинската платформа. Издателите, включили се в инициативата, ще бъдат позиционирани на сайта като партньори. Storytel призовава към своевременна реакция и отправя благодарност към всички, които споделят платформата www.kazky.com, за да достигне тя до възможно най-много украински деца.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply