Параваните за баня: най-женствените интериорни елементи

Винаги сте се чудили какво ви липсва, за да издигнете банята си до друго ниво и да се почувствате като Нефертити, докато си вземате душ или вана? Един внимателно подбран и естетически издържан параван за баня, разбира се. 

Какво разбираме под термина “параван за баня” и кое го прави толкова специален и отличителен?

Паравани за баня наричаме онези елементи от интериора на стаята, които преграждат помещението, отделяйки мократа част (където се намират ваната или най-често душът) от сухата. 

Функциите на любимите ни паравани за баня основно са две: защитна и естетическа. Параваните за баня защитават от нежеланото навлизане на вода в участъка, в който е разположено основното ни имущество като огледала, мивка, козметика и други и който по традиция предпочитаме да остане максимално изолиран от банята и душа.

Естетическите характеристики на параваните за баня също не са за пренебрегване. Един такъв аксесоар придава на помещението допълнителна класа и уникален стил, който много малко интериорни алтернативи могат да предложат. Гарантирано ще впечатлите всички свои гости и ще получите безброй положителни отзиви за смелото си решение.

Как да изберем правилния параван за баня?

За да сте сигурни, че подбирате подходящ параван за баня, съобразете се с няколко практични и личностни фактора. Към по-рационалните такива спадат размерите и формата на интериорния елемент, материалът, от който е изработен, допълнителни функционалности като подвижност и статика, прозрачност или непрозрачност и други. 

Към по-субективните фактори на възприятието можем да причислим стилистиката, в която е решен параванът за баня. Съобразете го с останалите компоненти на интериора, като се опитате да го впишете органично или да заложите на него като акцент. Задължително се уверете, че ви харесва и не вземайте прибързани решения, за да си спестите неприятности впоследствие. 

Защо дамите да заложат на паравани за баня вместо на аналози?

Един параван за баня със сигурност е инвестиция в сравнение с алтернативите като например пердета, но ефектът от него е несравним. Първо, справя се със задачата да опази сухото помещение сухо в пъти по-добре, и второ е безспорно по-симпатичен и правещ впечатление. 

Женската част от населението, за добро или зло, обича да прекарва време в банята. По-голямата част от дамските ритуали за красота и козметични тайни се извършват именно там, следователно начинът, по който изглежда помещението, има голямо значение за вътрешната ни нагласа и възприятието за женствеността ни. 

Параваните за баня ни помагат поне замалко да се отделим от света и заобикалящата ни динамика, да се отпуснем и да се отдадем на собствените си мисли, без никой да ни притеснява. Често, без да го осъзнаваме, това може да се окаже единственото ни качествено време за медитация и релакс, от което нито една жена не бива да бъде лишена. 

Именно затова параваните за баня са толкова важни за една жена – те ни отварят вратата не просто към ваната или душа, а към съвсем различна вселена, в която центърът сме ние и нашите желания и потребности са неоспорим приоритет. Колко ни трябва, за да се почувстваме като древногръцки богини? Само малко уединение, спокойствие, хармония, грижа за себе си и уютна обстановка.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply